NOTÍCIES

Primer hub tecnològic rural impulsat pel VAG

El 02/08/2019 / Per:

El VAG (Video Art Game) és el primer projecte que s’ha desenvolupat sobre la indústria del videojoc i l’oci digital fora de les grans ciutats.

Pretén, a mitjà termini, garantir la retenció i l’atracció de talent que vulgui viure en una zona rural com és el Delta de l’Ebre, però col·laborant per a aquesta gran indústria.

El projecte compta amb tres fases:

  • El VAGExperience, un esdeveniment anual amb activitats culturals, on es donaran cita i participaran diferents col·laboradors de reconeixement nacional i internacional.
  • El VAGChallenge, que naixerà de la primera hackató impulsada per ENTI (Escola de Noves Tecnologies Interactives, centre adscrit a la Universitat de Barcelona) i diferents comunitats educatives que fomentaran equips pluridisciplinaris.
  • La incuVAGdora, que pretendrà desenvolupar el primer hub tecnològic rural del país que se situarà a Amposta.

Algunes de les avantatges del futur hub tecnològic rural serà la seva ubicació geogràfica entre Barcelona, València i Saragossa o la seva zona tranquil·la i propera a dos parcs naturals així com la reserva de la biosfera de les Terres de l’Ebre.

El 4 i 5 d’octubre de 2019, es posarà en marxa tot aquest projecte amb la primera edició del VAGExperience a Amposta i que ja compta amb el suport de diferents departaments de la Generalitat de Catalunya, l’Agència de Desenvolupament Local del Montsià, l’Ajuntament d’Amposta, entre altres institucions públiques i privades així com personatges mediàtics i de renom dins del món dels videojocs.