La sostenibilitat, l’ecologisme i l’oportunitat, protagonistes de la 1a jornada d’innovació al sector primari

Actualitat al Montsià

Sostenibilitat, ecologisme, proximitat, economia circular, oportunitat i innovació, aquests han estat els protagonistes de la primera Jornada d’Innovació al sector primari que es du a terme a la comarca. Una trobada organitzada per l’Agència de Desenvolupament Local del Montsià que també ha emfatitzat el paper de la dona en aquest àmbit . «Pensem que el sector primari és capdavant a la comarca i necessitàvem un espai de reflexió perquè totes les persones implicades, sector de la producció, la restauració i l’empresariat poguessin compartir experiències, idees i èxits», explicava Núria Marco, vicepresidenta del Consell Comarcal del Montsià.

Una trobada que ha servit d’inspiració i motivació per potenciar les oportunitats que ofereix el territori. «El nou paradigma del sector passa per la sostenibilitat, l’economia circular, la cooperació, la producció i el consum ecològic i de proximitat. A les Terres de l’Ebre la matèria prima la tenim, només ens falta la idea i creure’ns-ho», comentava Daniel Montoya, secretari de Lo Rebost Ecològic.

Un clar exemple de la emprenedoria i la innovació són Meritxell Jardí, co-fundadora de Kensho Sake i Marian Drago, gerent d’Espai Haruna. «Com a ponent a aquesta jornada tinc l’oportunitat de donar a conèixer els cosmètics Terres de l’Ebre, produïts a partir de matèries primeres de l’Ebre. De fet, el gran protagonista dels meus productes és l’oli de semola d’arròs, aquí al Delta estem envoltats d’arrossars i és una curiositat poder fabricar uns cosmètics tant eficients a partir d’un subproducte de l’arròs»«Des de Kensho Sake expliquem com hem innovat amb l’arròs, no només fent sake sinó també produint diferents fermentats, i tot, amb certificat ecològic. D’alguna manera demostrem que l’arròs del Delta és un producte amb un gran potencial per dur a terme moltes coses, a part del que tradicionalment s’ha conegut, com és fer paelles o arròs bullit», afegeix Jardí.

«Vull trencar amb la idea que pot tenir el jovent de què treballar a la terra és anar cap al passat o molt cansat físicament. Avui dia tenim molta tecnologia per fer la feina pesada que abans es feia físicament. A més, les Terres de l’Ebre ofereixen una gran varietat de matèries primeres i les hem d’aprofitar produint de manera ecològica», explicava Carlos Garcia de Fèrtils,  durant la seva ponència sobre l’agricultura regenerativa.

La jornada també s’ha informat sobre els ajuts públics als quals pot accedir el sector primari per contractar joves en pràctiques i ha finalitzat amb un tast de productes de Lo Rebost Ecològic.

Inscriu-te en aquesta oferta de feina utilitzant el següent formulari.
* Tots els camps són obligatoris.

Comparteix aquesta publicació

Rep totes les notícies a la teva bústia

Assabentat de tots els seminaris, tallers, cursos en temps real.

Explorar més...

Estàs preparat
per al teu futur?

Fes-nos arribar el teu dubte relacionat amb la teva formació, empresa o projecte empresarial i t'orientarem per fer-ho realitat.