La seu del Consell Comarcal del Montsià acull la reunió que donarà un nou impuls a l’Acord Territorial del Montsià signat l’any 2016.
Són tots els ajuntaments i l’EMD del Montsià, la Mancomunitat de la Taula del Sénia, el Parc Natural del Delta de l’Ebre i el dels Ports, el Servei d’Ocupació de Catalunya de Terres de l’Ebre, el Departament d’Agricultura i Pesca de Catalunya, els Serveis Territorials d’Educació de Terres de l’Ebre, 8 associacions empresarials, 10 empreses privades i 10 centres educatius qui prenen el compromís per treballar conjuntament per al desenvolupament social, econòmic i ocupacional de la comarca. «Fomentem un tipus de governança que abraça aquesta cooperació i compromís entre administracions locals i comarcals, sector privat i comunitat educativa. És un model de governança que ha servit d’exemple a altres comarques i territoris de Catalunya i del qual estem molt orgullosos. És un exercici de reflexió que venim fent molts anys i que ha servit per generar projectes molt importants en quan al desenvolupament i progrés de la comarca del Montsià», explica el president del Consell Comarcal del Montsià, Joan Roig.
L’acte ha acollit una cinquantena d’assistents. «Estem aquí per reafirmar la intenció de cooperar conjuntament entre tots els agents i representants de l’acord. Treballem en tres grans elements que fan que l’Agència sigui està oficina tècnica que aglutina tots els esforços que també venen donats d’altres entitats del territori i que fa que tots ens conjuréssim per tirar endavant la nostra comarca en el punt de vista econòmic, social i ocupacional» apunta la consellera comarcal d’Empresa, Èrika Ferraté. «El tornem a engegar i és positiu per al territori, és bo que tots anem a una, el comerç, el turisme, el talent i el territori. Tots per separat som capaços de fer moltes coses i tirar endavant molts projectes però si totes aquestes forces les ajuntem ho farem més gran», comenta Natalia Guart, presidenta d’ADEDE, de la Unió de Comerç Rapitenc i d’ACITTE.
La comunitat educativa també té un paper importantíssim en l’impuls econòmic del territori. De fet, entre sector públic i privat juntament amb la comunitat educativa s’estan impulsant formacions a mida. Això permet formar persones en sectors que necessiten gent qualificada, un fet que afavoreix a les empreses del territori, a l’hora que permet una inserció laboral gairebé immediata de les persones que es formen, essencial per millorar l’ocupabilitat al territori. «Cal retindré el talent i demostrar a l’alumnat que marxa fora a formar-se a la universitat que poden tornar al territori per treballar, que és on han nascut i crescut, i que poden desenvolupar-se, ajudar a les empreses del territori a innovar-se i arribar a convertir-se fins i tot en empresaris», destaca, Miquel Subirats, director de l’Institut de la Sénia.